Foton från Australien 1991.

http://mitchenskennel.se/gammal/photo_album5.html

EN "BACK AND BARK" HUND

Längst fram nästan vid dörröppningen klättrar Jana en "back and bark" hund elller "yarddog". När man har så många får så blir det stopp vid öppningen, Jana klättrar fram på fårens ryggar och framme vid "fårproppen" hoppar hon ner mellan djuren och går tillbaks mellan fårens ben,då går fåren framåt bort från hunden, mycket effektivt.

JANA JOBBAR

Här är Jana på väg upp över ryggarna. Hon fick springa många gånger fram på ryggarna och tillbaks under fåren. ca 3000 får skulle klippas.

IN FÖR KLIPPNING

En liten flock med små lamm tas in.

KLIPPNING AV MERINOFÅR

5 Klippare höll på i några dagar. 1 får tog i genomsnitt 2 minuter att klippa. när dom klippt färdigt ett får släpptes fåret ner i en ränna så dom åkte rutchkanna ner under lagården in i en fålla.

INSAMLING AV FÅR

Sabine till häst,en liten del av fåren samlas ihop för klippning.

CONNY HÄMTAT VILSET LAMM

Ett ensamt lamm hittades under ridtur runt markerna, Conny fick ta med det till den övriga flocken.

ÖVERSVÄMNING I NORTHERN TERRITORY

2 veckor innan vi kom till Kathrine i Northern territory var det översvämningar där, vägar var bortspolade o djur hade drunknat. Här har en vildhäst simmat och fastnat med huvudet i ett träd. Det kommer ofantliga mängder vatten under översvämningstiderna, men det rinner undan väldigt fort också.
              

FLUGA FRÅN AUSTRALIEN

Detta är en ypperlig beskrivnig av Australiens flugor. I buschen behövde man ha en handuk över huvet när man skulle dricka vatten annars fick man ett o annat proteintillskott.

MITCH VALLDEBUT

Geandale Mitch som valp får känna på får. Året är 1991 i Coonabarabran NSW. Australien.

WALKABOUT CREEK HOTELL

I walkabout creek spelades Crocodile Dundee in. Stället hade 12 invånare. Här campade vi en natt, På kvällen tog vi en öl i baren o såg en film på pubbens video. Minns vi hade filt om oss, det kryllade av flygande "buggs" dom bet inte men kröp in under kläderna. Vi blev ombedda att inte mosa dom eller stampa på dom. För då stank dom.