onsdag 27 oktober 2010

Parningsmånad, Mitchens Tiger och liten Aliz!

Nu är det fullt upp här på hundfronten.
Leo har precis haft sin första parningstik, Stormkappans Kylie var här på en väl inplanerad resa från Stockholm. Hon kom på fredagen 11 dagen i löpet, hon blev parad fredag, lördag, söndag och måndag sen åkte hon hem på tisdag. Smidigt !

Sen kom då nästa tik Noneride Dixi som skall paras med Mitchens Tiger. Leo var först bokad men vi kom fram till att Leo kan användas till nästa kull, Tiger har sin gamla skada och vi vet ju inte hur länge han finns kvar hos oss. Malena såg mycket av Tiger när han var ung.
Dixi kom till oss tidigt i löpet, på 7e dagen, Tiger tyckte hon var fin och dansade runt henne men sen var han inte intresserad längre. Runt 12e började jag tycka att Tiger borde bli mer intresserad av henne men han såg henne inte, luktade på marken på allt annat men Dixi brydde han sig inte så mycket om.
När Dixi är på 13 dagen så kommer det ännu en tik, Veams Blessie som skall paras med Leo. Blessie ska vara på runt 10 e dygnet? Blessie är lite otydlig, nästan inget blod och ingen svullnad än. Men Tiger kände nya dofter ute i trädgården och blev till sig men Dixi fick bara en snabb nosning av honom.
På 14 dygnet börjar jag bli smått orolig, men på kvällen så gör han ett halvhjärtat slick och lägger en tass över henne, men hon luktar inte "fädigt" än.
På 15 dygnets morgon börjar han visa annat intresse. Mmm, nu börjar det dofta mumma! och på kvällen får de till det och hänger i ca 20 minuter. Puh ! Jag borde ju fattat att han vet vad han gör!!
Nu kan man pusta ut fram tills det är dags för Blessie.
Efter hela eftermiddagen ute i ösregn så parade de på verandan, tacksam var jag för det när jag satt där med dem och regnet smattrade på taket. Nu kan Tiger åka till mina föräldrar så han slipper vara här när Blessie kommer i höglöp och Dixi åker ju hem.
Hoppas de tar sig och det kommer finfina valpar framåt årsskiftet.
Dixi och mamma Mitchens Ester i toppen.


Mitchens Tiger som ung.


Nonride Dixi och Mitchens Tiger. ( Jag tog inga på Kylie när hon var här, tyvärr.)

Det är riktigt roligt att Malena ville ha min Tiger som pappa till Dixis valpar. Tiger är ju ganska okänd för de som inte såg honom när han var 1- 3 år, sen blev han ju skadad. Nu är han 8.5 år.
Tiger är en fantastisk bra hund som jag hoppas kommer användas mer i avel innan det är för sent !
De som såg Tiger när vi tränade och tävlade vet att det inte är överdrivet när jag säger att han har fantastiska vallegenskaper med med stark djurkänsla, mycket pondus, självsäkerhet och otrolig samarbetsvilja. En underbar samarbetspartner ! och han har givit mig min Leo.

Får väl skriva lite om liten racerloppa Aliz också. 7 månader nu och som alla i den åldern så har hon väldigt mycket energi. Men hon är på ett plan så hon kan lyssna väldigt bra och lär sig fort vad som förväntas av henne. Under förra veckans fina höstdagar släppte jag henne utanför en stor rundfålla och tränade lite schh och stanna i balans. Tog in henne i fållan en kort stund också. 
Sista dagen så fick hon ta ut dem och inga får fick sticka iväg och de försökte! hon söker sig utåt och håller dem bra och vi kunde tom gå rakt med fåren lugnt 2 gånger... Jag kunde stanna henne och kunde gå fram till henne klappa henne och sen låta henne plocka upp dem igen med mitt schh ljud som vi tränat in med fåren i fållan och hon på utsidan. Avslutade när allt kändes riktigt bra. Duktig liten !

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj! Dina grabbar får allt ligga i minsann.. Härligt!

  Klart man ska lita på sin hane.. Minns när Alva var här för att paras med Jax.. Han var totalt ointresserad, tills det var dags vill säga =) Dom vet bäst pojkarna!

  Kul att det går bra med lilla Aliz. Skulle så gärna träffa henne igen! Systern Ness har blivit stor tjej och böjat löpa minsann..

  Stor kram från oss och lycka till med parningarna!

  SvaraRadera
 2. Birgitta Ulväng27 oktober, 2010

  Hej!
  Så kul med många nya kelpievalpar framöver och att dina duktiga hanar används i aveln är så bra. MVH från Birgitta Ulväng

  SvaraRadera
 3. Åh så spännande med en himla massa valpar framöver!! Tycker också att det var ett väldigt bra val med Tiger till Dixie, han är verkligen "one of a kind"!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Roligt med kommentarer. Det ska bli väldigt spännande med maassa valpar förhoppningsvis!
  Längtar redan till våren! På våren och sommaren glömmer man så lätt hur mörk och lång vintern är, verkligenheten har hunnit i kapp och på söndag släller man om klockan igen, så meningslöst! Men våren kommer igen!!!

  SvaraRadera
 5. Laila & Kenzo02 november, 2010

  Ja.. jösses vilken kombination det verkar vara Tiger <3 Dixi!!!
  Låter imponerande med Aliz framgångar.. Ser fram emot att följa hennes upptåg här på bloggen..
  Sköt om er och hoppas ni får massa fina höst- och vinterdagar att träna på...
  Kramen

  SvaraRadera

Om det är krångligt att kommentera, lämna gärna ett tassavtryck i min GÄSTBOK då istället! Högst upp till höger.